Me-apit-BeutifOOL

By: apit pet

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  [1]  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]
Tuesday, 24-Jun-2008 01:03 Email | Share | | Bookmark
I'm MOVING

Assalamualaikum wbt .

Saya telah berpindah . Lawati laman rasmi saya unuk update terkini di :

www.pesonasenifoto.com

Jumpa di sana ye .......


Friday, 30-Nov-2007 04:19 Email | Share | | Bookmark
Hari Ini

: : M A A F : :

terlalu S I B U K

* Sedekahkan AL-Fatihah buat Allahyarhamah Mak Long saya yang telah kembali ke rahmatullah pada Jumaat lepas ......


Wednesday, 14-Nov-2007 05:00 Email | Share | | Bookmark
Sebidang Tanah - Seribu Rumpun





Dah lama tak update since raya . A bit BZ . Banyak nak cerita , tapi tak banyak masa untuk diceritakan . Banyak yang dipelajari , tapi belum ada masa untuk mengajar yang ingin mengetahui . Lepas raya aku terus sibuk dengan shooting , dari wedding ke model shooting and dengan projek terbaru with TAKTEH team , shooting for Chinesse Wedding .

Just want to share with u all , it's a very good experience for me and a special big thanks to Shaliza from TAKTEH for the golden chance . Malaysia dah memang terkenal dengan kepelbagaian rumpun bangsa yang duduk di atas tanah yang sama , MALAYSIA !

Chinese Wedding berlainan dengan wedding-wedding Melayu yang pernah aku cover , Even ada sesetengah ritual yang hampir sama perjalanannya , but still boleh terasa kepelbagaian antara satu kaum dengan satu kaum lain . The best part in Chinese Wedding for me is bila guy perlu melalui tol sebelum berjumpa pasangannya . The moment is priceless dengan ketawa dan keriangan .

I am looking foward to cover Indian Wedding ....... hopefully there will be a chance for me one day .

Hafiz - Apit
Photographer & Designer
Pesona Senifoto
+60125093750
http://pesonasenifoto.fotopages.com
: duracoza



Thursday, 18-Oct-2007 14:36 Email | Share | | Bookmark
Yang "TERINDAH"

 
 
 
View all 6 photos...


Ramadhan telah meninggalkan kita . Kunjungan Syawal memberikan kita seribu makna, tangan dihulur dan maaf dipinta menambahkan lagi seribu makna Syawal pada diri kita . Begitu juga aku , tahun ini Syawal yang tiba merupakan "Syawal Yang Terindah" buat kami sekeluarga.

Dalam tak sedar , Syawal kali ini berkemungkinan adalah Syawal kami yang terakhir kami bersama bagi 2-5 tahun akan datang . Kali terakhir kami beraya bersama ketika angah belum melanjutkan study di Al-Azhar , Mesir . Tahun depan angah sekali lagik akan terus mencari ilmu di bumi Mesir untuk tahun-tahun berikutnya . Fatin plak , InsyaAllah akan terbang ke Amerika Syarikat tahun hadapan mencari ilmu . So , Syawal 2-5 tahun yang akan datang terpaksa la disambut tanpa Angah & Fatin .



Syawal tahun ini dimulakan dengan solat subuh berjemaah di rumah , Alhamdulillah di imamkan oleh ayah . Sesudah keheningan subuh dipecahkan oleh bacaan doa ayah , ayah mengalirkan air mata memberi nasihat kepada kami , anak-anak . Deraian air mata emak membuatkan kami bertambah sayu tatkala ayah tak henti-henti menyampaikan nasihat dan merayu agar kami bersatu walau apa jua yang terjadi nanti . Aku selaku yang sulong diminta memastikan ikatan kami sentiasa berkekalan walau tanpa ayah & emak .

Syawal kali ini aku mencium tangan ayah & emak memohon ampun maaf sebaik saja kami selesai berjemaah dan menerima amanat paling penting untuk diri kami . Alhamdulillah , tahun ini menjadi Syawal Yang Terindah buat kami .

Sayu hati memikirkan kehidupan ini akan terus berjalan dan semakin hari , semakin jauh orang tersayang meninggalkan kita . Biarpun muncul kasih sayang lain yang hadir di dalam kehidupan ni , tak mungkin akan melenyapkan kasih sayang yang sedia ada . Yang pasti apa yang aku pelajari dalam perkara-perkara yang terjadi 2-3 tahun kebelakangan ini amat bermakna . Siapa sangka , yang buruk itu telah membawa 1001 kebaikan dalam hidup ini . Buat mereka , terima kasih atas penghinaan yang membawa kebaikan .

Doakan Syawal akan datang , akan lebih baik dari Syawal kali ini ........



Hafiz - Apit
Photographer & Designer
Pesona Senifoto
+60125093750
http://pesonasenifoto.fotopages.com
: duracoza



Friday, 5-Oct-2007 06:00 Email | Share | | Bookmark
SELAMAT HARI RAYA !

 


Salam - Aku rasa dah tak terlalu awal dah kot untuk kita nak ucapkan salam lebaran sesama kita . Tinggal 8 hari je lagi untuk Ramadhan bersama dengan kita . Sedih nya ramadhan kali ini ( hingga saat post ini ditulis ) aku belum lagi sempat nak berbuka dengan family aku di kampung walaupun kampung aku 40 minit jek dari umah aku . Adus , bersalah betoi rasa .

InsyaAllah esok atau malam nie aku nekad balik kampung gak . Wedding album ampa tunggu lah dulu , bagi masa 3 hari untuk aku bercuti . Nanti aku balik akan aku ROKETKAN album tuh . Lagipun tinggal satu je lagi album yang tak siap . So hopefully sebelum raya insyaAllah semua akan settle .

Perkembangan semasa , album OP for my engagement dah dapat . So skrg tengah review and cuba design slow-slow . Planning for this album is for GIANT SIZE ALBUM . So hopefully lepas raya akan ada masa untuk mengadap benda nie . Anything else .... ?

Hafiz - Apit
Photographer & Designer
Pesona Senifoto
+60125093750
http://pesonasenifoto.fotopages.com
: duracoza



[<<  <  [1]  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net